1.
Przygotowujemy biszkopt z 3 jajek : ubijamy białka na sztywno dodajemy cukier. Dodajemy żółtka i pod koniec ubijania dodajemy mąkę z proszkiem i kakao. Pieczemy ok 30 min w 180 st. Studzimy i kruszymy drobno.
2.
Mielimy również ciastka korzenne. Odkładamy 80 g a resztę mieszamy z mascarpone. Podgrzewamy mleko z miodem oraz olejem kokosowym. Dodajemy przyprawę do piernika i mieszamy. Studzimy i wlewamy do mascarpone z piernikami. Ucieramy na gładki krem.
3.
Przygotowujemy budyń według instrukcji na opakowaniu. Studzimy.
4.
Czekoladę łamiemy na kostki i rozpuszczamy w kąpieli wodnej. Przekładamy do worka dekoratorskiego i rysujemy na papierze do pieczenia rogi naszych jelonków. Odstawiamy do zastygnięcia.
5.
Na dno słoiczków do deserków lub pucharków wykładamy po łyżce odłożonych zmielonych pierniczków. Następnie wykładamy ok 2 łyżki budyniu, posypujemy biszkoptem czekoladowym, kolejno 2 łyżki budyniu oraz biszkopt. Oprószamy resztą pierników. Wyciskamy na wierzch krem piernikowy za pomocą worka dekoratorskiego i tylki gwiazdki. Wbijamy rogi, dekorujemy posypką. Na czekoladzie przyklejamy noski i rysujemy oczka. Smacznego!
Ładowanie
Trwa ładowanie...
Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników
Musisz być zalogowany do serwisu, aby dodać zdjęcie
Komentarze