Ratatuille

0 (0 ocen)

  • 60 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Zdrowy i przepyszny prowansalski obiad

  • 60 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 3 rodzaje papryki : jedna zielona, jedna żółta oraz jedna czerwona
    1 cukinia
    2 cebule
    1 bakłażan
    3 pomidory
    sól
    pieprz
    3 ząbki czosnku
    zioła prowansalskie
    oliwa z oliwek
    masło
    cukier
    słodka papryka w proszku
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Ratatuille - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cebulę obrać, pokroić w kostkę i smażyć na maśle aż do zarumienienia. W międzyczasie paprykę, cukinię oraz bakłażan pokroić w kostkę i dodać do cebuli, w razie potrzeby dolać oliwę z oliwek. Pomidory oraz czosnek obrać i pokroić w kostkę, dodać do warzyw. ( dla osób, które mają pierwszy raz do czynienia z obieraniem pomidorów dołączam filmik w "porady" ). Smażyć pod przykrywką około 30 minut co jakiś czas mieszając. Kiedy warzywa są już miękkie doprawiamy solą, pieprzem, ziołami prowansalskimi, cukrem oraz słodką papryką w proszku, dodajemy łyżkę masła aby całe danie nabrało kremową konsystencję. Voila ! :)

Porady

https://www.youtube.com/watch?v=c8WAajibAc4

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować