Racuchy drożdżowe z cukinią i wędzoną makrelą

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 40 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Zapraszam na smaczne, wytrawne racuszki drożdżowe w wersji na słono. Takie racuszki możemy podać na obiad lub kolację. Polecam.

  • 1 godz. 40 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • Na zaczyn :
    125 ml mleka
    20 g drożdży
    2 łyżki mąki pszennej
    szczypta cukru
    Pozostałe składniki :
    80 g wędzonej makreli
    100 g cukinii
    1 dymka
    1 jajko
    10 łyżek mąki pszennej
    olej do smażenia
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Racuchy Placki

Racuchy drożdżowe z cukinią i wędzoną makrelą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Racuchy drożdżowe z cukinią i wędzoną makrelą 1. W ciepłym mleku rozpuszczamy drożdże i dodajemy mąkę, cukier i mieszamy. Odstawiamy w ciepłe miejsce na 15 minut. Cukinię myjemy i ścieramy na tarce jarzynowej do miski. Posypujemy solą i mieszamy. Przekładamy na cedzak. Mięso ryby oddzielamy od ości i skóry. Cebulę czyścimy i kroimy na drobno razem ze szczypiorkiem. Z cukinii odciskamy płyn.
    Do rozczynu dodajemy wybite jajko i pozostałe składniki, mieszamy i doprawiamy do smaku. Odstawiamy w ciepłe miejsce na 1 godzinę.
    Po tym czasie smażymy racuchy na rozgrzanym oleju na złoty kolor z obu stron. Usmażone przekładamy na ręcznik papierowy i odsączamy z tłuszczu.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Cukinia Drożdże Mąka Makrela wędzona Mleko

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować