Pyszny biszkopt cappuccino

0 (0 ocen)

  • 60 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Średni

To ciasto zawsze zachwyca. Idealne na przyjęcie, rodzinne spotkanie czy kawę z przyjaciółką.

  • 60 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Średni

Składniki:

  • Na biszkopt:
    6 jajek
    1 szklanka cukru
    1 łyżeczka proszku do pieczenia
    1 szklanka mąki krupczatki
    1,5 łyżki kakao
    1 łyżka octu
    Do kremu:
    1 litr mleka
    1 szklanka mąki
    niepełna szklanka cukru
    1 cukier wanilinowy
    15 dag cappuccino:
    Na ciasto kokosowe:
    pół szklanki białek z jajek
    pół szklanki cukru
    15 dag wiórek kokosowych
    A także:
    kakao do dekoracji
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Torty

Pyszny biszkopt cappuccino - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Białka ubijamy na sztywno, dodajemy cukier i żółtka.
    Dodajemy mąkę z proszkiem do pieczenia i delikatnie mieszamy.
    Wylewamy na blaszkę i pieczemy w temperaturze 160-180 stopni przez 30-40 min.
  • 2. Połowę litra mleka gotujemy z cukrem. W pozostałym mleku rozmącamy żółtka, wsypujemy mąkę, cukier, cukier wanilinowy. Wlewamy do mleka na gazie, mieszając gotujemy.
  • 3. Białka ubijamy, dodajemy cukier. Dodajemy kokos i lekko mieszamy. Wylewamy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Trzymamy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni, aż ciasto się przyrumieni.
  • 4. Biszkopt rozcinamy na dwie części. Spód smarujemy połową masy, wykładamy ciasto kokosowe i smarujemy resztą masy. Przykrywamy druga częścią biszkopta. Dekorujemy kakao.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować