Pyszny biszkopt cappuccino - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Białka ubijamy na sztywno, dodajemy cukier i żółtka.
Dodajemy mąkę z proszkiem do pieczenia i delikatnie mieszamy.
Wylewamy na blaszkę i pieczemy w temperaturze 160-180 stopni przez 30-40 min.
2.Połowę litra mleka gotujemy z cukrem. W pozostałym mleku rozmącamy żółtka, wsypujemy mąkę, cukier, cukier wanilinowy. Wlewamy do mleka na gazie, mieszając gotujemy.
3.Białka ubijamy, dodajemy cukier. Dodajemy kokos i lekko mieszamy. Wylewamy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Trzymamy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni, aż ciasto się przyrumieni.
4.Biszkopt rozcinamy na dwie części. Spód smarujemy połową masy, wykładamy ciasto kokosowe i smarujemy resztą masy. Przykrywamy druga częścią biszkopta. Dekorujemy kakao.
Komentarze