Pyszne Ogórki po Żydowsku

  • wyświetlono: 735 |
  • dodany do książki kucharskiej: 2 |
  • polecenia: 1

Ogórki po żydowsku to połączenie delikatności i ostrości w jednym. Pyszne i chrupiące ogórki, którymi zajada się moja rodzina i znajomi przez cały rok! Gorąco polecam wypróbować ten przepis!

edytka
  • 5 porcje
  • 30min
  • Łatwy

Składniki

2 kg ogórków
Świeże liście selera
Świeże liście pietruszki
2- 3 marchewki
1 duża cebula
Pęczek kopru
Ziele angielskie
Gorczyca
Liść Laurowy.

ZALEWA:
2,5 szklanki wody
1/2 szklanki octu
1/2 szklanki cukru
1 łyżka soli.

Sposób przygotowania przepisu:

Pyszne Ogórki po Żydowsku

  • 1. 1. Marchew, cebulę obieramy i kroimy w plastry.
    2. Do każdego ze słoików wkładamy : zielony koper, natkę pietruszki, liście selera, marchew, cebulę, ziele angielskie, liście laurowe i gorczycę. Następnie wkładamy ogórki.
    3. Składniki zalewy zagotowujemy i zalewamy słoiki z ogórkami.
    4. Pasteryzujemy słoiki ok. 5 min od zagotowania się wody.
    5. Po ugotowaniu słoiki odwracamy do góry dnem do ostygnięcia.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

OgórkiPrzetworykuchniafitogórkipożydowskuprzetworyzogórkówogórkikonserwowesmaklatasmacznieizdrowokuchniapolska

Komentarze

Podobne przepisy

Cukinie po żydowsku

Dodane przez: Jagodowe_ciastko

Cukinie po żydowsku

Są wynikiem eksperymentu - w ten...

ogórki po kartusku

Dodane przez: rena123

Ogórki po kartusku

Znakomite ogórki na zimę i na cały...

Ogórki po szwedzku

Dodane przez: Kloruś

Ogórki po szwedzku

Ogórki po szwedzku nazywane tez...

Ogórki w zalewie z curry

Dodane przez: diandra26

Pyszne ogórki z curry

Te ogórki cieszą się ogromną popularnością...

Cukinia po żydowsku

Dodane przez: Katarzyna Janeczko

Cukinia po żydowsku

Mam wysyp cukinii w tym roku, więc...

Ogórki po kalisku

Dodane przez: Konto nieaktywne

Ogórki po kalisku

Ogórki w plastrach są ,chrupiące...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE