OGÓRKI PO ŻYDOWSKU

  • wyświetlono: 24973 |
  • dodany do książki kucharskiej: 6 |
  • polecenia: 0

przepis dostałam od sąsiadki, zimową porą podaję tą sałatkę do obiadu

caa80158cc080d15dc9401f11af3394e8fdbf818157807caebf62850b13ebe6e~2

Składniki

5 kg ogórków

marchew
cebula
koper
pietruszka
seler
por

Zalewa:
5 szkl. wody
1 szkl. octu
1 szkl. cukru
2 łyżki soli

Sposób przygotowania przepisu:

OGÓRKI PO ŻYDOWSKU

  • 1. Składniki na zalewę zagotować.

    Ogórki pokroić razem ze skórką w plastry. Do każdego słoika wkładać po 3 plastry marchwi, 2 plastry cebuli, gałązkę kopru, selera, pora, Włożyć ogórki, na wierzchu ułożyć gałązkę pietruszki.
    Zalać ogórki zalewą, słoiki gotować 5-10 min.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

tania_kuchniazdrowie_na_talerzudania_dla_urodysezonowe_przysmakimama_mnie_nauczylaOgórkisałatkiPrzetworyna zimę

Komentarze

Podobne przepisy

Ogórki marynowane po żydowsku

Dodane przez: evabloggerka

Ogórki marynowane po żydowsku-hit wśród moich...

Dodatek gałązki selera i pietruszki...

Cukinia po żydowsku

Dodane przez: Katarzyna Janeczko

Cukinia po żydowsku

Mam wysyp cukinii w tym roku, więc...

Cukinie po żydowsku

Dodane przez: Jagodowe_ciastko

Cukinie po żydowsku

Są wynikiem eksperymentu - w ten...

ogórki po kartusku

Dodane przez: rena123

Ogórki po kartusku

Znakomite ogórki na zimę i na cały...

Ogórki po szwedzku

Dodane przez: Kloruś

Ogórki po szwedzku

Ogórki po szwedzku nazywane tez...

Ogórki po kalisku

Dodane przez: Konto nieaktywne

Ogórki po kalisku

Ogórki w plastrach są ,chrupiące...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE