Ogórki po żydowsku

  • wyświetlono: 3347 |
  • dodany do książki kucharskiej: 9 |
  • polecenia: 1

Ogórki są bardzo smaczne i chrupiące, dodatek warzyw sprawia że ogórki mają fajny smak i aromat.

bogusia82

Składniki

4-5 kilogramów ogórków gruntowych

4 marchewki

1 seler z nacią

2 pietruszki z nacią

cebula

koper- baldachim

ziele angielskie

listek laurowy

Zalewa:

5 szklanek wody

1 szklanka octu

1 szklanka cukru

4 łyżeczki soli

Sposób przygotowania przepisu:

Ogórki po żydowsku

  • 1. Ogórki dokładnie myjemy, marchewkę , pietruszkę i selera obieramy, kroimy w słupki. Nać selera i pietruszki płuczemy. Do każdego słoika wkładamy po 2 baldachimy kopru, kawałek cebuli, natkę selera i pietruszki, wsypujemy po pół łyżeczki gorczycy,3 ziarnka ziela angielskiego i 2 listki laurowe. Układamy ogórki, pomiędzy ogórki wkładamy słupki warzyw. Składniki zalewy zagotowujemy, zalewamy nią ogórki poukładane w słoikach, zakręcamy. Pasteryzujemy przez 10 minut od momentu zagotowania.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

tania_kuchniaw_kilka_chwilzdrowie_na_talerzusezonowe_przysmakiszkola_babcimama_mnie_nauczylaOgórkiogórki konserwoweogórki w occieDomowe Przetworyogórki na zimęOgórki po żydowsku

Komentarze

Podobne przepisy

Ogórki marynowane po żydowsku

Dodane przez: evabloggerka

Ogórki marynowane po żydowsku-hit wśród moich...

Dodatek gałązki selera i pietruszki...

Cukinia po żydowsku

Dodane przez: Katarzyna Janeczko

Cukinia po żydowsku

Mam wysyp cukinii w tym roku, więc...

Cukinie po żydowsku

Dodane przez: Jagodowe_ciastko

Cukinie po żydowsku

Są wynikiem eksperymentu - w ten...

ogórki po kartusku

Dodane przez: rena123

Ogórki po kartusku

Znakomite ogórki na zimę i na cały...

Ogórki po szwedzku

Dodane przez: Kloruś

Ogórki po szwedzku

Ogórki po szwedzku nazywane tez...

ogórasy

Dodane przez: polcia

Ogórki po Warszawsku

Te ogórki od wielu lat robi nasza...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE