OGÓRKI PO ŻYDOWSKU

4.99 (161 ocen)

Pyszniutkie

Składniki:

  • Do każdego słoika:

    - kawałek liścia pora, selera, natka pietruszki, koper
    - po 3 plastry marchewki, cebuli
    - po 4 ziarna ziela angielskiego i pieprzu, szczyptę gorczycy

    ZALEWA:
    5 szklanek wody
    1 szklanka cukru
    1 szklanka octu
    2 łyżki soli
Wystaw ocenę:

4.99 (161 ocen)

Zobacz również:

Przetwory

Ogórki po żydowsku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Zalewa: Wodę zagotować, przestudzić, dodać pozostałe składniki i wymieszać do rozpuszczenia.

    Ogórki układać w słoikach przekładając warzywami, dodać przyprawy. Zalać zalewą. Pasteryzować 3 minuty.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Ogórek

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować