OGÓRKI PO ŻYDOWSKU

  • wyświetlono: 9742 |
  • dodany do książki kucharskiej: 23 |
  • polecenia: 1

Pyszniutkie

Składniki

Do każdego słoika:

- kawałek liścia pora, selera, natka pietruszki, koper
- po 3 plastry marchewki, cebuli
- po 4 ziarna ziela angielskiego i pieprzu, szczyptę gorczycy

ZALEWA:
5 szklanek wody
1 szklanka cukru
1 szklanka octu
2 łyżki soli

Sposób przygotowania przepisu:

OGÓRKI PO ŻYDOWSKU

  • 1. Zalewa: Wodę zagotować, przestudzić, dodać pozostałe składniki i wymieszać do rozpuszczenia.

    Ogórki układać w słoikach przekładając warzywami, dodać przyprawy. Zalać zalewą. Pasteryzować 3 minuty.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

sezonowe_przysmakiOgórkiPrzetwory

Komentarze

Podobne przepisy

Ogórki marynowane po żydowsku

Dodane przez: evabloggerka

Ogórki marynowane po żydowsku-hit wśród moich...

Dodatek gałązki selera i pietruszki...

Cukinia po żydowsku

Dodane przez: Katarzyna Janeczko

Cukinia po żydowsku

Mam wysyp cukinii w tym roku, więc...

Cukinie po żydowsku

Dodane przez: Jagodowe_ciastko

Cukinie po żydowsku

Są wynikiem eksperymentu - w ten...

ogórki po kartusku

Dodane przez: rena123

Ogórki po kartusku

Znakomite ogórki na zimę i na cały...

Ogórki po szwedzku

Dodane przez: Kloruś

Ogórki po szwedzku

Ogórki po szwedzku nazywane tez...

Ogórki po kalisku

Dodane przez: Konto nieaktywne

Ogórki po kalisku

Ogórki w plastrach są ,chrupiące...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE