Pychotka orzechowo-kokosowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Z podanych składników zagnieść ciasto,podzielić je na dwie części,każdą rozwałkować na wymiar blaszki 25x35 cm wyłożonej papierem do pieczenia.
Rozwałkowane placki posmarować powidłami.
Z białek ubić sztywną pianę dodając pod cukier,bezę podzielić na 2 części do jednej dodać posiekane orzechy do drugiej kokos.
Bezy wyłożyć na powidła i równomiernie rozsmarować.
Oba placki upiec w temperaturze 180 stopni C po 20 minut,odstawić do ostygnięcia.
2.Ugotować budyń:
Odlać szklankę mleka,wymieszać w nim obie mąki,cukier i cukier waniliowy.
Resztę mleka zagotować i wlać mieszankę i cały czas mieszać,aż masa zgęstnieje.
Odstawić do ostudzenia,następnie następnie zmiksować z masłem na gładką masę.
Masę wyłożyć na placek z kokosem,przykryć plackiem z orzechami.
Ciasto dobrze schłodzić w lodówce.
Komentarze