Puszyste placki z jabłkami

5 (1 ocen)

  • 10 min
  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Placki z jabłkiem nigdy się nie nudzą. Przy całorocznej dostępności tych owoców, możemy w każdej chwili smakować pulchnych i delikatnych racuchów. Przepis nie wymaga użycia miksera.

  • 10 min
  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • ▸4 jabłka
    ▸200 ml mleka
    ▸1 jajo
    ▸szklanka mąki (u mnie orkiszowa)
    ▸pół łyżeczki sody
    +tłuszcz do smażenia i dodatki
Wystaw ocenę:

5 (1 ocen)

Zobacz również:

Desery Racuchy Placki

Puszyste placki z jabłkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jabłka obieramy. Dwie sztuki ścieramy na tarce, a dwa pozostałe kroimy na drobną kostkę.
    2. Mąkę, sodę, mleko i jajka mieszamy ze sobą. Najpierw dodajemy starte jabłka i mieszamy z masą. Na koniec kawałki i delikatnie mieszamy.
    3. Na rozgrzanym tłuszczu smażymy placuszki z obu stron. Podajemy z ulubionymi dodatkami.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Jabłka Owoce

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować