Naleśniki razowe

5 (2 ocen)

  • 20 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Przepis na naleśniki z wykorzystaniem mąki pszennej razowej.

  • 20 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1,5 szklanki mąki pszennej razowej
    1 szklanka mleka
    1 szklanka wody
    2 jajka
    2 łyżki oleju rzepakowego
Wystaw ocenę:

5 (2 ocen)

Zobacz również:

Pieczywo Desery Naleśniki

Naleśniki razowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wszystkie składniki wrzucamy do miski i dokładnie miksujemy. Masa ma być dobrze lejąca, w razie potrzeby dodajemy wody. Odstawiamy ciasto na około 10 minut, następnie smażymy naleśniki.

    UWAGI
    Możesz zrezygnować całkowicie z mleka i dać samą wodę. Naleśniki nadają się do dań na słodko jak i na słono, w przypadku tego pierwszego dodaj pół szklanki cukru.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Mąka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować