Puszyste placki z jabłkami (racuchy)

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Puszyste placki z jabłkami(racuchy) to jedno z moich ulubionych dań. Słodkie, pełne jabłek puszyste placuszki są po prostu bez konkurencyjne. Osobiście nie znam osoby, która by nie lubiła tych puszystych placków z jabłkami(racuchów). U mnie w domu znikają zanim zrobię do końca całą partię.

  • 30 min
  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 250 ml zsiadłego mleka
    200 g mąki pszennej
    80 g cukru(około 1/2 szklanki)
    30 g cukru waniliowego(1 opakowanie)
    8 g proszku do pieczenia(2 łyżeczki)
    3 jabłka
    2 jajka
    olej do smażenia
    cukier puder do posypania placuszków
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Racuchy Placki Placki z jabłkami

Puszyste placki z jabłkami (racuchy) - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jabłka myję, obieram ze skórki. kroję na mniejsze kawałki. Zsiadłe mleko, mąkę, cukry, proszek do pieczenia oraz jajka miksuję do momentu połączenia się składników. Do ciasta dodaję pokrojone jabłka. Mieszam łyżką całość.
    Olej rozgrzewam. Na rozgrzanym oleju układam małymi porcjami ciasto. Packi smażę z dwóch stron na rumiano. Odsączam na papierowym ręczniku. Placki posypuję cukrem pudrem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować