puszyste placki z jabłkami

4.5 (150 ocen)

placki są dzięki ubitej pianie puszyste, delikatne...............SMACZNEGO!!!

Składniki:

  • jajka 2 sztuki, mąka tortowa 2 szklanki, mleko 3,2% 2 szklanki, cukier wanilinowy 1 opakowanie, jabłko winne 4 sztuki, olej rzepakowy - ile potrzeba, cukier puder - ile potrzeba
Wystaw ocenę:

4.5 (150 ocen)

Zobacz również:

Desery Placki

Puszyste placki z jabłkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • etap 1. żółtka, mąkę przesianą, mleko, cukier, cukier wanilinowy zmiksować mikserem na gładką masę dość gęstą
  • etap 2. jabłka obrane pokrojone na cienkie kawałeczki dodać do ciasta i wymieszać - białka ubić na pianę sztywną pianę i dodać do masy delikatnie mieszając łyżką do połączenia się składników
  • etap 3. na bardzo gorącym oleju kłaść dużą łyżką porcje ciasta tak z 2 cm grubości
  • etap 4. smażyć na złocisty kolor z każdej strony, odkładać na ręcznik papierowy do wchłonięcia tłuszczu nadmiaru - przed podaniem posypać pudrem cukrem
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować