Pulpety z kaszą i marchewką

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Następstwo zwykłych mielonych. Polecam z tym sosem koperkowym

  • 30 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • -140 g kaszy gryczanej
    -200 g mięsa mielonego
    -2 duże marchewki
    -1 jajo
    -2 łyżki tłuszczu do smażenia
    dip:
    -5 łyżek jogurtu naturalnego
    -koperek, sól, pieprz
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Pulpety

Pulpety z kaszą i marchewką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kaszę gryczaną gotujemy.
    2. Marchewkę ścieramy na tarce o grubych oczkach.
    3. Mięso mielone (ja sama je mielę) wrzucamy do dużej miski, dodajemy ostudzoną kaszę gryczaną, startą marchewkę, jajo, przyprawiamy i mieszamy najlepiej ręcznie.
    4. Formujemy kulki, potem delikatnie spłaszczamy i smażymy z obu stron.
    5. Dip: koperek siekamy i mieszamy z jogurtem i przyprawami.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować