Pulpety indycze w paprykowym sosie

0 (0 ocen)

  • 60 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Dietetyczne pulpety w aksamitnym sosie

  • 60 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 400 g mielonego mięsa indyczego (najlepiej udźca)
    1 łyżka musztardy sarepskiej
    1 cebula
    2 czerwone papryki
    1 łyżka oliwy z oliwek
    700 ml wrzątku
    szczypta oregano
    1 pełna łyżka mąki kukurydzianej
    sól, pieprz
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Pulpety indycze w paprykowym sosie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Pulpety indycze w paprykowym sosie 1. Mięso wyrabiamy z musztardą, do smaku doprawiamy solą i pieprzem. Formujemy pulpety wielkości orzecha włoskiego.

    Cebulę i papryki siekamy, podsmażamy na rozgrzanej oliwie, zalewamy wrzątkiem, gotujemy przez kwadrans.
    Lekko studzimy i blendujemy. Przecieramy przez sito, ponownie wstawiamy na płomień, do smaku doprawiamy solą i pieprzem, wrzucamy pulpety, szczyptę oregano, gotujemy kwadrans.

    Następnie dodajemy mąkę wymieszaną w zimnej wodzie, dokładnie rozprowadzamy, zagotowujemy.

    Podajemy z ulubionymi dodatkami.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Indyk

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować