Pulpety drobiowe w sosie śmietanowo - pomidorowym

4.33 (3 ocen)

  • 10 min
  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Mam dla was myślę że fajny przepis na pulpety do makaronu, ryżu lub dowolnych kasz które robicie, jeśli wam się spodoba zapraszam pod podanym linkiem na blog gdzie już czeka na was przepis

  • 10 min
  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • składniki na pulpety :

    500 g mięsa mielonego z indyka,
    2 jajka rozmiar M,
    5 łyżek bułki tartej drobnej,
    0,5 łyżeczki pieprzu białego mielonego,
    1 łyżka przyprawy do kurczaka złocista skórka,
    0,5 łyżeczki czosnku staropolskiego,
    1 łyżeczka czosnku niedźwiedziego suszonego,
    0,5 łyżeczki soli drobnej,
    olej do smażenia
    sos śmietanowo - pomidorowy :

    1,5 szklanki wody,
    1 łyżka suszonej włoszczyzny,
    0,5 łyżki przyprawy uniwersalnej,
    2 łyżki z górką śmietany 18 %,
    2 łyżeczki z górką przecieru pomidorowego,
    4 ziela angielskie,
    1 liść laurowy,
    1 płaska łyżeczka cukru,
    0,5 łyżki mąki ziemniaczanej
Wystaw ocenę:

4.33 (3 ocen)

Zobacz również:

Pulpety

Pulpety drobiowe w sosie śmietanowo - pomidorowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • pulpety 1. Do miski dodać wszystkie składniki i wyrobić na jednolita masę, pozostawić na 15 minut aby bułka napęczniała
  • pulpety 2. Po wyznaczonym czasie podsmażyć pulpeciki z każdej strony na złoty kolor a w międzyczasie wstawić wodę z suszonymi warzywami i przyprawą uniwersalną aby się zagotowała. Następnie dodać pulpety i na wolnym ogniu gotować do miękkości dodanej włoszczyzny
  • pulpety 3. Ugotowane pulpety zalać przygotowanym sosem zamieszać i doprowadzić do powstania sosu, zdjąć z ognia
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Przyprawy

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Duszenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować