Pulpeciki w musztardowym sosie Dijon

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Pulpeciki w musztardowym sosie Dijon

  • 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • pulpeciki:
    350 g mięsa mielonego wieprzowego
    1 jajko
    2 łyżki bułki tartej
    szczypta soli i pieprzu
    mąka do obtoczenia pulpetów
    tłuszcz do smażenia
    sos:
    3 szkl bulionu
    2 listki laurowe
    3 ziarna ziela angielskiego
    3 łyżki musztardy dijon
    2 łyżki mąki
    szczypta gałki muszkatołowej
    sól i pieprz do smaku
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Pulpeciki w musztardowym sosie dijon - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. pulpeciki:
    Do mięsa mielonego dodajemy jajko, bułkę tartą z odrobiną wody (tyle aby bułka zmiękła),sól i pieprz. Składniki mieszamy, a następnie formujemy małe kulki. Pulpety obtaczamy w mące i obsmażamy na rumiany kolor z każdej strony.
    Obsmażone pulpety przekładamy do gotującego się bulionu z listkami laurowymi i zielem angielskim. Gotujemy ok. 10 minut, potem dodajemy musztardę i zagęszczamy sos mąką rozrobioną w odrobinie wody. Doprawiamy do smaku gałką, solą i pieprzem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Gotowanie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować