Pucharek egzotycznego serniczka z galaretką

0 (0 ocen)

  • 60 min
  • Dla 3 osób
  • Średni

Chłodzący pucharek o smaku cytrynowego sernika, z dodatkiem słodkiego mango, orzeźwiającej agrestowej galaretki i pachnącej wakacyjną podróżą galaretki o smaku egzotycznych owoców to świetna propozycja letniego deseru.

  • 60 min
  • Dla 3 osób
  • Średni

Składniki:

  • 1 egzotyczna galaretka
    1 cytrynowa galaretka
    1/2 agrestowa galaretka
    1 mango
    200g białego sera zmielonego 3-krotnie
    listki mięty
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Pucharek egzotycznego serniczka z galaretką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Galaretkę egzotyczną rozpuścić w ilości podanej na opakowaniu, następnie przestudzić i wlać do pucharków ustawionych pod skosem aby uzyskać fikuśny skos. Pozostawić do całkowitego stężenia galaretki.
  • Pucharek egzotycznego serniczka z galaretką 2. Galaretkę cytrynową rozpuścić w 250ml wrzątku i pozostawić do wystudzenia. Po tym czasie galaretkę wlać do białego sera i całość dokładnie wymieszać. Następnie przełożyć do pucharków i wyrównać.
  • 3. Galaretkę agrestową rozpuścić w 200ml wrzątku i pozostawić do całkowitego stężenia. Po tym czasie pokroić w kostkę.
  • 4. Mango przekroić wzdłuż pestki na pół, każdą z połówek nakroić w kratkę, a następnie ściąć nożem kosteczki mango, pozostawiając skórkę do utylizacji.
  • 5. Pucharki wypełnić mango, agrestową galaretką i udekorować listkami mięty. Przed podaniem wstawić do lodówki.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Mango

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować