Pucharek egzotycznego serniczka z galaretką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Galaretkę egzotyczną rozpuścić w ilości podanej na opakowaniu, następnie przestudzić i wlać do pucharków ustawionych pod skosem aby uzyskać fikuśny skos. Pozostawić do całkowitego stężenia galaretki.
2.Galaretkę cytrynową rozpuścić w 250ml wrzątku i pozostawić do wystudzenia. Po tym czasie galaretkę wlać do białego sera i całość dokładnie wymieszać. Następnie przełożyć do pucharków i wyrównać.
3.Galaretkę agrestową rozpuścić w 200ml wrzątku i pozostawić do całkowitego stężenia. Po tym czasie pokroić w kostkę.
4.Mango przekroić wzdłuż pestki na pół, każdą z połówek nakroić w kratkę, a następnie ściąć nożem kosteczki mango, pozostawiając skórkę do utylizacji.
5.Pucharki wypełnić mango, agrestową galaretką i udekorować listkami mięty. Przed podaniem wstawić do lodówki.
Komentarze