Pstrąg z czosnkowym porem - zapiekany w warzywach - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Pstrągi myję , osuszam , skrapiam sokiem z cytryny , osypuję solą i pieprzem , odstawiam . Na maśle podsmażam pokrojonego w plasterki pora , dodaję pokrojony w plasterki czosnek , część koperku i czubrycy , doprawiam solą , podsmażam , studzę . Paprykę oczyszczam , kroje w kostkę , cukinię kroję w pół plasterki , polewam olejem , posypuję czubrycą , koperkiem , doprawiam solą i pieprzem , przekładam do naczynia do pieczenia . Pstrągi nadziewam porem z dodatkami , układam na warzywach , osypuję koperkiem , nakrywam papierem do pieczenia , piekę ok. 30 minut w temperaturze 180 stopni , zdejmuje papier zapiekam jeszcze ok. 10 minut .
Porady
Tak przygotowanego pstrąga podaję w towarzystwie cytryny :)
Komentarze