Pstrąg z czosnkowym porem - zapiekany w warzywach

0 (0 ocen)

  • 20 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Doskonale sprawdzi się w piątkowe dni lecz nie tylko . Smaczny , zdrowy i szybki w przygotowaniu - jej wysokość pstrąg :)

  • 20 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 2 sprawione pstrągi
    2 łyżki masła
    15 cm. pora
    2 ząbki czosnku
    1 papryka czerwona
    1 papryka żółta
    1 cukinia
    3 łyżki oleju
    1 łyżka czubrycy zielonej
    1 łyżka suszonego koperku
    sok z cytryny
    sól i pieprz do smaku
    Dodatkowo:
    naczynie do pieczenia posmarowane masłem
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Ryba

Pstrąg z czosnkowym porem - zapiekany w warzywach - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Pstrąg z czosnkowym porem - zapiekany w warzywach 1. Pstrągi myję , osuszam , skrapiam sokiem z cytryny , osypuję solą i pieprzem , odstawiam . Na maśle podsmażam pokrojonego w plasterki pora , dodaję pokrojony w plasterki czosnek , część koperku i czubrycy , doprawiam solą , podsmażam , studzę . Paprykę oczyszczam , kroje w kostkę , cukinię kroję w pół plasterki , polewam olejem , posypuję czubrycą , koperkiem , doprawiam solą i pieprzem , przekładam do naczynia do pieczenia . Pstrągi nadziewam porem z dodatkami , układam na warzywach , osypuję koperkiem , nakrywam papierem do pieczenia , piekę ok. 30 minut w temperaturze 180 stopni , zdejmuje papier zapiekam jeszcze ok. 10 minut .

Porady

Tak przygotowanego pstrąga podaję w towarzystwie cytryny :)

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Papryka Por Pstrąg Ryby Warzywa

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Impreza Pieczenie Obiad

Podobne przepisy

4.5 (156 ocen)

Pstrąg w warzywach

To może cię zainteresować