Pieczony pstrąg w maśle ziolowo czosnkowym

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie
  • 25 min
  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Pstrag jest soczysty I bardzo aromatyczny dodatkowy plus to szybkość I łatwość wykonania.

  • 25 min
  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 3 filety pstraga łososiowego
    2 łyżeczki przyprawy do ryb
    3 łyżki masła
    4 ząbki czosnku
    Łyżeczka natki pietruszki I koperku
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Ryba

Pieczony pstrąg w maśle ziolowo czosnkowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pstraga myjemy I osuszamy posypujemy przyprawą do ryb odstawiamy na pare minut by przeszedł przyprawa. W między czasie miękkie masło mieszamy z przeciśnietym przez praskę czosnkiem oraz posiekanym koperkiem I natką pieruszki doprawiamy delikatnie sola mieszamy. Nakładamy na rybę rozsmarowujemy I wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na 20 minut. Podajemy z pieczonymi ziemniakami I surówka .
    Gotowe smacznego .

Porady

Upieczonego pstrąga podajemy skropionego cytryną

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować