Pieczony pstrąg w maśle ziolowo czosnkowym

  • wyświetlono: 82 |
  • dodany do książki kucharskiej: 4 |
  • polecenia: 0

Pstrag jest soczysty I bardzo aromatyczny dodatkowy plus to szybkość I łatwość wykonania.

karolinajedynak24
  • 5 porcje
  • Łatwy

Składniki

3 filety pstraga łososiowego
2 łyżeczki przyprawy do ryb
3 łyżki masła
4 ząbki czosnku
Łyżeczka natki pietruszki I koperku

Sposób przygotowania przepisu:

Pieczony pstrąg w maśle ziolowo czosnkowym

  • 1. Pstraga myjemy I osuszamy posypujemy przyprawą do ryb odstawiamy na pare minut by przeszedł przyprawa. W między czasie miękkie masło mieszamy z przeciśnietym przez praskę czosnkiem oraz posiekanym koperkiem I natką pieruszki doprawiamy delikatnie sola mieszamy. Nakładamy na rybę rozsmarowujemy I wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na 20 minut. Podajemy z pieczonymi ziemniakami I surówka .
    Gotowe smacznego .

Porady

Upieczonego pstrąga podajemy skropionego cytryną

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

rybapstrągczosnekkoperekmasłoprzyprawa do rybnatka pietruszki .

Komentarze

Podobne przepisy

Pieczeń cielęca

Dodane przez: Ola1984

Pieczeń cielęca w maśle ziołowym

Cielęcina to jedno ze smaczniejszych...

Pstrąg w folii pieczony

Dodane przez: Konto nieaktywne

Pstrągi w folii pieczone

Pstrągi pieczone w piekarniku to...

Pstrąg pieczony w folii

Dodane przez: Stare Gary

Pstrąg pieczony w folii

Bardzo delikatna i ziołowa ryba....

Pstrąg tęczowy pieczony z masłem koperkowo-czosnkowym

Dodane przez: Joanna Kryla

Pstrąg tęczowy pieczony z masłem koperkowo-czosnkowym

Delikatna , lekka ryba o smaku...

pstrag

Dodane przez: rozaroza

PSTRĄG smażony w maśle z pietruszką

Bardzo smaczna rybka.

Pstrągi pieczone w całości

Dodane przez: Goszka

Pstrągi pieczone w całości

Tak pieczone pstrągi są niezwykle...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE