PRZYSTAWKA Z JAJKAMI

4.5 (181 ocen)

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Myślę, że każdemu posmakuje tak dobra przystawka.

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - sos chrzanowy: 3 łyżki
    - jajka (ugotować na twardo): 4 sztuki
    - Szynka konserwowa: 200 gramów
    - ogórki kiszone: 2 sztuki
    - zielony groszek w puszce: 0.5 sztuki
    - sałata do przybrania: 1 sztuka
    - natka pietruszki gałązki: 1 pęczek
    - pieprz: 1 szczypta
Wystaw ocenę:

4.5 (181 ocen)

Zobacz również:

Jajko Przystawki

Przystawka z jajkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajka przekroić na ćwiartki.
  • 2. Szynkę i ogórki pokroić w cienkie paseczki.
  • 3. Szynkę, ogórki i groszek połączyć z Sosem chrzanowym.
  • 4. Doprawić pieprzem
  • 5. Na liściach sałaty ułożyć porcje sałatki i ćwiartkę jajka, udekorować natką pietruszki.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Jajka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Wielkanoc Wielkanoc

Podobne przepisy

To może cię zainteresować