Przystawka z pasztetu

  • wyświetlono: 1698 |
  • dodany do książki kucharskiej: 6 |
  • polecenia: 0

Zakochałam się w takich małych przystawkach na domowych przyjęciach ! Są lekkie, smaczne i szybkie do zrobienia.

Marta Ryżek-Kalkowska
  • 10 porcje
  • 5min
  • Łatwy

Składniki

1 dowolny pasztet pieczony,
serek kanapkowy typu np. Almette ziołowy,
konfitura z żurawiny,
mini ogóreczki z chili.

Sposób przygotowania przepisu:

Przystawka z pasztetu

  • 1. Pasztet wyjmujemy z opakowania, kroimy na plastry o grubości 1 cm, następnie na większe kwadraty. Każdy kawałeczek smarujemy serkiem kanapkowym, kładziemy kleks z konfitury i na sam wierzch kładziemy mini ogóreczka. Schładzamy w lodówce przed podaniem.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

przystawkaŻurawinaświętaPasztetzakąskakarnawałboże narodzenieimprezaSylwesterzimna płytaogórek konserwowyserek kanapkowyzimny bufetdanie na zimnoprzepis_miesiąca1000mini ogórkizimne danie

Komentarze

Podobne przepisy

image-16mn0io

Dodane przez: gucia007

przystawka z pomidorów

Przepyszna przystawka, która znika...

Przystawka fasolki z puszki

Dodane przez: Beata12

Przystawka fasolki z puszki

To ekspresowa prosta przystawka...

Pasztet z cukinii

Dodane przez: Di bloguje

Pasztet z cukinii

Pasztet smakuje rewelacyjnie i...

Dodane przez: MonikaW

Przystawka z pomidorów

Fajna przystawka na każdą imprezę

Ślimaczki z tortilli

Dodane przez: Martyna1991

Ślimaczki z tortilli na przystawkę

Świetna przekąska na zimno do przygotowania...

Sycylijska przystawka z sera pleśniowego

Dodane przez: Neblina36

Sycylijska przystawka z sera pleśniowego

Bardzo efektowna i smaczna przekąska.Pasuje...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE