Pieczarki nadziewane jajkami

4.5 (164 ocen)

  • 45 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Zamiast koperku możemy dodać do nadzienia swoją ulubioną zieleninę.

  • 45 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 10 większych pieczarek
    6 jajek
    1 cebula
    2 łyżki koperku
    1 łyżka bułki tartej
    1 łyżka masła
    sól, pieprz do smaku
    olej
Wystaw ocenę:

4.5 (164 ocen)

Zobacz również:

Jajko Przystawki

Pieczarki nadziewane jajkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Pieczarki faszerowane jajkami 1. Pieczarki umyć i obrać. Nóżki oddzielić od kapeluszy. Kapelusze pieczarek oprószyć solą i pieprzem. Cebulę obrać i drobno posiekać. Nóżki od pieczarek bardzo drobno pokroić. Na rozgrzanym oleju usmażyć pokrojone nóżki wraz z cebulą. Doprawić solą i pieprzem. Wystudzić.
  • Pieczarki faszerowane jajkami 2. Pieczarki umyć i obrać. Nóżki oddzielić od kapeluszy. Kapelusze pieczarek oprószyć solą i pieprzem. Cebulę obrać i drobno posiekać. Nóżki od pieczarek bardzo drobno pokroić. Na rozgrzanym oleju usmażyć pokrojone nóżki wraz z cebulą. Doprawić solą i pieprzem. Wystudzić.
  • Pieczarki faszerowane jajkami 3. Farsz delikatnie posypać tartą bułką, a na wierzchu ułożyć wiórki masła. Zapiekać w nagrzanym do 180 stopni piekarniku. W zależności od wielkości kapeluszy piec przez ok 20-30 minut.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Jajka Pieczarki Nadzienie

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Pieczenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować