Pieczarki nadziewane jajkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Pieczarki umyć i obrać. Nóżki oddzielić od kapeluszy. Kapelusze pieczarek oprószyć solą i pieprzem. Cebulę obrać i drobno posiekać. Nóżki od pieczarek bardzo drobno pokroić. Na rozgrzanym oleju usmażyć pokrojone nóżki wraz z cebulą. Doprawić solą i pieprzem. Wystudzić.
2.Pieczarki umyć i obrać. Nóżki oddzielić od kapeluszy. Kapelusze pieczarek oprószyć solą i pieprzem. Cebulę obrać i drobno posiekać. Nóżki od pieczarek bardzo drobno pokroić. Na rozgrzanym oleju usmażyć pokrojone nóżki wraz z cebulą. Doprawić solą i pieprzem. Wystudzić.
3.Farsz delikatnie posypać tartą bułką, a na wierzchu ułożyć wiórki masła. Zapiekać w nagrzanym do 180 stopni piekarniku. W zależności od wielkości kapeluszy piec przez ok 20-30 minut.
Komentarze