Przystawka z polędwicy na zimno

4.49 (166 ocen)

  • 30 min
  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Bardzo delikatne mięso z dodatkami doskonale sprawdza się na przyjęciach.

  • 30 min
  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 polędwica wieprzowa
    ser feta
    ogórek konserwowy
    pomidorki koktajlowe
    natka pietruszki
    sól
    2 łyżki masła
Wystaw ocenę:

4.49 (166 ocen)

Zobacz również:

Polędwica Przystawki Przekąski

Przystawka z polędwicy na zimno - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • przystawka poledwicy na zimno 1. Polędwicę myjemy, osuszamy i mocno solimy. Smażymy w całości na patelni z masłem obracając co chwilę aż do zarumienienia i przykrywamy na kilka minut aby doszła.
  • przystawka poledwicy na zimno 2. Wystudzoną polędwice kroimy pod skosem na plastry. Układamy mięso na półmisku. Ogórka kroimy na długie plasterki i lekko skręcamy przed położeniem na mięso. Następnie na wykałaczkę natykamy kostkę sera feta i pomidorka. Wykałaczkę wbijamy w mięso i dekorujemy pietruszką.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować