REKLAMA

Świąteczna szynka w galarecie na zimno

wyświetlono: 5005 | dodany do książki kucharskiej: 6 | polecenia: 0

Wspaniała i smaczna propozycja na kolację w święta lub sylwestra.

opublikowany: 29.02.2016
Udostępnij Pinterest

Składniki:

  • Składniki na 2 półmiski.
    0,5 litra bulionu drobiowego
    marchew gotowana
    3 łyżeczki żelatyny
    6 plastrów szynki
    1 jajko ugotowane na twardo
    1 słoik szparag konserwowych
    natka pietruszki
    2 liście sałaty
Ocena:

(średnia 4.5 z 198 głosów)

Sposób przygotowania:

Sposób podania:

Posiłek:

Sposób przygotowania:

  • 1. Bulion drobiowy podgrzej. Żelatynę zalej zimną wodą (około pół szklanki wody lub zimnego bulionu), pozostaw do napęcznienia na 10 minut. Po tym czasie włóż napęczniałą żelatynę do ciepłego bulionu i mieszaj ,aż do rozpuszczenia.
    Szparaga zawijamy w plasterku szynki i układamy po 3 takie ruloniki na półmisku. Do półmiska wkładamy również z brzegu liść sałaty, ugotowaną pokrojoną w plasterki marchew i po połowie ugotowanego jajka. Na koniec delikatnie zalewamy półmisek bulionem z żelatyną. Pozostawiamy po wystudzeniu do stężenia w lodówce.
Dodaj do książki kucharskiej
Wyślij Udostępnij Podziel się Wyślij

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Szynka w galarecie od Marty Dodane przez: Ataga
Szynka w galarecie od Marty Dodane przez: Ataga
Szynka w galarecie od Marty Dodane przez: Ataga


Komentarze

Podobne przepisy

Dodane przez: Konto nieaktywne

Szynka z jajkiem w galarecie

Łatwa w przygotowani przekąska. Pasuje na stół świąteczny i inne uroczystości.

kategoria: Galareta jajko Przystawki Szynki opublikowany: 19.03.2016 | wyświetlono: 5391 Książki kucharskie: 8 | Polecenia: 0
Dodane przez: bronislawa70 bronislawa70

Jajka wielkanocne - szynka w galarecie

Doskonała i banalnie prosta przekąska na Wielkanocny stół.

kategoria: Galareta jajko pisanki Przystawki Szynki Przekąski opublikowany: 13.02.2013 | wyświetlono: 28941 Książki kucharskie: 52 | Polecenia: 4

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE