Przysmażane pierogi z mięsem z drobiowym i papryką

4.98 (166 ocen)

  • 30 min
  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Często tak jest, że potrzebuję rosołu, a mięsa z niego nie koniecznie, wtedy robię z niego pierogi. Dodatek papryki i przypraw sprawia, że mają ciekawy smak i szybko znikają z talerzy. Smaczne i szybkie do wykonania.

  • 30 min
  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • Farsz:
    5 pałek z kurczaka, z rosołu
    1/2 czerwonej papryki
    1 cebula
    2 łyżki masła
    1 łyżka czosnku niedźwiedziego
    sól i pieprz do smaku
    Ciasto:
    1 szklanka mąki pszennej
    1/3 szklanki gorącej wody
    2 łyżki oleju
    szczypta soli
    Dodatkowo:
    mąka do podsypania
    3 łyżki masła do smażenia
Wystaw ocenę:

4.98 (166 ocen)

Zobacz również:

Pierogi

Przysmażane pierogi z mięsem z drobiowym i papryką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • jk 1. Mięso obieram z kości, mielę w maszynce. Do mięsa dodaje podsmażoną, drobniutko pokrojoną cebulę z papryką. Doprawiam przyprawami, mieszam.
  • jk 2. Z mąki, wody, oleju i soli zagniatam ciasto, nakrywam ściereczką, pozostawiam na 20 minut. Po tym czasie ciasto wałkuję, wykrawam koła, nakładam farsz, zlepiam pierogi. Gotuję w osolonym wrzątki, od wypłynięcia 2 minuty. Wyjmuję łyżką z dziurkami. Gdy pierogi obeschną, obsmażam na maśle , na rumiano.

Porady

Z tej porcji wychodzi mi ok. 20 pierogów.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Drób Mięso Papryka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Impreza Gotowanie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować