Kotleciki z kurczakiem i fasolką szparagową

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Do przygotowania w kilka chwil. Każdemu będą smakować.

  • 30 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 podwójny filet z piersi kurczaka,
    1 cebula,
    250g fasolki szparagowej,
    1 jajko,
    2 łyżki bułki tartej,
    sól,
    pieprz,
    olej do smażenia.
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Kotleciki z kurczakiem i fasolką szparagową - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. 1. Fasolkę gotujemy na półtwardo w osolonej wodzie. Ugotowaną fasolkę kroimy na mniejsze kawałki. Filet z piersi kurczaka kroimy w małą kostkę. Cebulę obieramy i kroimy w drobną kosteczkę.
    2. Do miski przekładamy mięso, fasolkę i cebulę. Dodajemy jajko, bułkę tartą oraz sól i pieprz do smaku. Dokładnie łączymy wszystkie składniki.
    3. Z masy formujemy owalne kotleciki. Na patelni z olejem smażymy kotlety na rumiano z dwóch stron. Podajemy z surówką.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Fasolka szparagowa Kurczak

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Smażenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować