Curry z kurczakiem i fasolką szparagową

4.49 (199 ocen)

  • 30 min

Szybki orientalny obiad.

  • 30 min

Składniki:

  • Dla 2 osób:

    2 woreczki ryżu
    0, 5 kg piersi z kurczaka
    2 łyżki gotowej pasty curry np. żółtej lub czerwonej
    2 szklanki mrożonej fasolki szparagowej
    1 puszka mleka koksowego
    olej do smażenia
Wystaw ocenę:

4.49 (199 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Curry z kurczakiem i fasolką szparagową - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ryż ugotować wg przepisu na opakowaniu.

    Piersi z kurczaka pokroić na mniejsze kawałki, do mięsa dodać pastę curry i dokładnie obtoczyć w niej mięso. Na patelni rozgrzać około dwie łyżki oleju, wrzucić mięso i smażyć przez około 5 minut. Następnie dodać mleko kokosowe oraz mrożoną fasolkę. Dusić na średnim ogniu, od czasu do czasu mieszając, aż połowa płynu odparuje, a curry nabierze konsystencji gęstej śmietany.

    Podawać z świeżo ugotowanym ryżem. Całość można posypać świeżo siekaną kolendrą.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować