Pyszne kawałki białej kiełbasy w smacznym, aromatycznym sosie z dodatkiem warzyw. Pyszny smak nie do opisania, oto przepis na białą kiełbasę w nowym, wyjątkowym wydaniu. Pyszny obiad raz, dwa na stole, koniecznie wypróbuj.
30 min
Dla 6 osób
Łatwy
Składniki:
• 1 kg białej kiełbasy surowej
• 1 cebula
• 2 ząbki czosnku
• 1 papryka czerwona
• 1 papryka żółta
• 1 cukinia
• 5 ogórków konserwowych
• 200 g przecieru pomidorowego
• 300 ml śmietany 30%
• Olej do smażenia
• Sól
• Pieprz
• Chili
Potrawka z białej kiełbasy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Kiełbasę gotuję, następnie po ugotowaniu kroję w plasterki .
Cebulę, czosnek obieram, drobno kroję i smażę na rozgrzanym oleju. Do cebuli dodaję pokrojoną kiełbasę.
2.Papryki myję, osuszam, usuwam nasiona, kroję w paseczki , dodaję do kiełbasy.
Ogórki kroję w kostkę, cukinie obieram, kroję w kostkę, również łączę z kiełbasą.
Pod koniec smażenia dodaję przecier pomidorowy, doprawiam pieprzem, solą, chili i wlewam śmietanę, chwilkę gotuję do zagotowania.
Komentarze