Pomidorowa zupa z brukselką

1 (2 ocen)

  • 45 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Taki pomidorowy misz masz z dodatkiem brukselki i mięsa mielonego.

  • 45 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • Taki pomidorowy misz masz z dodatki250 g mielonego mięsa z łopatki wieprzowej
    1 duża marchew
    1 pietruszka
    1 kawałek selera korzeniowego
    3 ziemniaki
    10 szt brukselki
    200 g krojonych pomidorów z puszki
    1 łyżeczka suszonej bazylii
    1,5 l wrzątku
    kminek mielony
    natka pietruszki
    sól, pieprz em brukselki i mięsa mielonego.
Wystaw ocenę:

1 (2 ocen)

Zobacz również:

Zupy

Pomidorowa zupa z brukselką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Pomidorowa zupa z brukselką 1. Na rozgrzanym tłuszczu podsmażamy mięso, rozdzielając je drewnianą łyżką. Następnie dodajemy pokrojone jarzyny, ziemniaki, oczyszczoną brukselkę (większe kroimy na pół). Razem chwilę podsmażamy, dodajemy pomidory wraz z zalewą, suszoną bazylię, dusimy pod przykryciem kilka minut, zalewamy wrzątkiem, gotujemy do miękkości warzyw. Do smaku doprawiamy solą, pieprzem i kminkiem.
    Podajemy z posiekaną natką pietruszki.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Brukselka Pomidor

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować