Ziołowe kotlety z polędwiczki

5 (183 ocen)

  • 20 min

Pyszne kotlety z polędwiczki z dodatkiem lubczyku i estragonu. Są delikatne, miękkie i soczyste.

  • 20 min

Składniki:

  • Na 6-7 kotlecików:
    -1 polędwiczka wieprzowa
    -1 łyżeczka lubczyku
    -1 łyżeczka estragonu
    -1 szklanka bułki tartej
    -2 jaja
    -sól
Wystaw ocenę:

5 (183 ocen)

Ziołowe kotlety z polędwiczki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Polędwiczkę myjemy, osuszamy, kroimy na plastry grubości 2-3 cm i cienko rozbijamy (najlepiej przez folię, wtedy mamy gwarancję, że się nie rozpadną). Każdy plaster lekko solimy z obu stron.
  • 2. Jajka rozkłócamy z estragonem i lubczykiem. Zanurzamy kotlety, następnie panierujemy w bułce tartej.
  • 3. Smażymy po 2-3 minuty z każdej strony aż będą rumiane.

Porady

-Kotlety są przepyszne z młodymi ziemniaczkami i zsiadłym mlekiem.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować