Polędwiczka w sosie szpinakowo- śmietanowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Polędwiczkę myjemy i osuszamy. Osuszoną kroimy w plastry około 1,5-2 cm.
2.Otrzymane plasterki delikatnie rozbijamy i oprószamy solą i pieprzem.
3.Tak przygotowane obsmażamy z każdej strony po 2-3 minuty. Gotowe przekładamy do garnka z przykrywką, tak by pozostały ciepłe.
4.Teraz przystępujemy do przygotowania szpinaku.
Na patelni rozpuszczamy masło. Na rozpuszczone dajemy przeciśnięty przez praskę czosnek oraz umyty i osuszony szpinak. Przysmażamy go do utraty objętości. Następnie dodajemy do niego przyprawy do smaku oraz śmietankę. Całość podgrzewamy razem około 3 minuty i gotowe.
Przygotowaną wcześniej polędwiczkę podajemy w towarzystwie otrzymanego sosu.
Komentarze