Podwójna kasza z rzodkiewkami i czosnkiem niedźwiedzim

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie
  • 15 min
  • Dla 1 osoby
  • Łatwy

Danie lekkie, wiosenne :) Kasza kukurydziana z komosą ryżową i odrobiną naturalnego jogurtu. Na wierzchu wyłożyłam duszone rzodkiewki, posiekane liście młodych rzodkiewek i kwiaty czosnku niedźwiedziego (wstyd się przyznać ale dopiero niedawno dowiedziałam się że można je jeść).

  • 15 min
  • Dla 1 osoby
  • Łatwy

Składniki:

  • 300 ml wody
    4 płaskie łyżki kaszki kukurydzianej
    2 płaskie łyżki komosy ryżowej
    większa szczypta soli
    2 łyżki jogurtu naturalnego
    4 rzodkiewki
    1 łyżeczka masła
    kilka liści młodej rzodkiewki (ok.6-8)
    kwiat czosnku niedźwiedziego
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Kaszka Przekąski

Podwójna kasza z rzodkiewkami i czosnkiem niedźwiedzim - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Do garnka wlać wodę, posolić, wsypać kaszkę kukurydzianą i komosę ryżową, gotować ok. 10-12 minut, aż do wchłonięcia wody. Kaszę zdjąć z palnika, dodać jogurt, wymieszać, wyłożyć do miseczki.
    Rzodkiewkę pokroić na plasterki, podsmażyć na maśle. Liście rzodkiewki posiekać. Wyłożyć na wierzch kaszy, ozdobić kwiatami czosnku niedźwiedziego.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować