Puszysta kaszka manna z malinami na białku

5 (161 ocen)

  • 10 min

Kaszka manna przygotowana z ubitym białkiem jest bardzo delikatna i nie jest taka zbita. Jest puszysta i lekka, i jasno śnieżna.

  • 10 min

Składniki:

  • 0,5 l mleka
    3 łyżki cukru
    5 łyżek kaszy manny
    1 białko+1łyżka cukru


    maliny
    cukier puder

    Mięta do dekoracji.
Wystaw ocenę:

5 (161 ocen)

Zobacz również:

Desery Sosy Kaszka

Puszysta kaszka manna z malinami na białku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Kaszka manna 1. Odmierzamy 5 łyżek kaszki.
  • Kaszka 2. Mleko zagotuj ,dodaj cukier i wsyp suchą kaszkę.
  • Kaszka 3. Ciągle mieszaj na małym ogniu,aby nam się kaszka nie przypaliła.
  • Białka z kaszką 4. Ubij białko z cukrem na sztywną pianę i dodaj do gorącej kaszki.
  • Kaszka z białkami 5. Delikatnie mieszaj aby wszystko się ładnie połączyło.
  • Kaszka 6. Gorąca kaszkę przelej do miseczek, specjalnych obręczy lub foremek sylikonowych.
  • Kaszka 7. Po wystygnięciu odwracamy i zdejmujemy obręcz.W taki sposób nasz deser jest gładki z każdej strony.
  • Malinki 8. Odłóż kilka malin do dekoracji,a resztę zduś i dodaj 1 łyżeczkę cukru pudru. Polej kaszkę sosem malinowym i udekoruj malinkami i miętą.

Porady

Do kaszki można użyć innych owoców.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kasza manna Maliny Owoce

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad Podwieczorek

Podobne przepisy

To może cię zainteresować