Pudding z kaszą manną

4.5 (154 ocen)

Zdobywca nagrody

Przepis dnia
  • 10 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Lekki, kremowy deser, prawie nie słodzony, a jednak doskonale zaspokaja apetyt na słodkie. Smak tego deseru długo pozostaje na podniebieniu :) Zdecydowanie lepszy od budyniu!

  • 10 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 500 ml mleka
    3 płaskie łyżki kaszki manny
    1 łyżeczka brązowego cukru
    2 żółtka + 3 łyżki mleka
    2-3 łyżki jagód
Wystaw ocenę:

4.5 (154 ocen)

Zobacz również:

Desery Kaszka

Pudding z kaszą manną - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Do garnka wlać mleko, doprowadzić do wrzenia. Wsypać kaszkę mannę i mieszając od czasu do czasu gotować przez 5 minut.
    Żółtka roztrzepać z 3 łyżkami mleka, wlać na gotującą się kaszę, cały czas przy tym mieszając. Wsypać cukier, krótko zagotować.
    Gorące wlać do pucharków. Na wierzch rozłożyć jagody.

Porady

Do deseru można dodać mrożone jagody.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Budyń Jagody Kasza manna Mleko Żółtko

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Gotowanie

Podobne przepisy

To może cię zainteresować