Podudzia z kurczaka w jogurcie z papryczką chili

4.9 (10 ocen)

  • 15 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Tak przygotowane pałki kurczaka doskonale sprawdzą się na obiad czy wczesną kolację w gronie rodziny czy znajomych . Wykonanie ich to tylko kilka chwil , a dostępne składniki przez cały rok , to dodatkowy plus .

  • 15 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 8 podudzi z kurczaka
    1/2 szklanki jogurtu naturalnego
    1 papryczka chili
    2 ząbki czosnku
    3 łyżki oleju
    1/2 szklanki keczupu
    1 łyżka przyprawy do mięs
    2 szczypty soli
    Dodatkowo:
    naczynie do pieczenia
Wystaw ocenę:

4.9 (10 ocen)

Zobacz również:

Dania z kurczaka

Podudzia z kurczaka w jogurcie z papryczką chili - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Podudzia z kurczaka w jogurcie z papryczką chili 1. Do jogurtu dodaję keczup , olej , przyprawę do mięs , sól , przeciśnięty przez praskę czosnek , mieszam . Do marynaty wkładam umyte i osuszone pałki , mieszam ,nakrywam , wstawiam do lodówki na ok . 3 godziny . Do całości dodaję pozbawioną nasion i drobniutko pokrojoną papryczkę , mieszam jeszcze raz , przekładam do naczynia do pieczenia . Piekę ok . 70 minut w temperaturze 180 stopni , piekarnik wyłączam , pozostawiam na ok . 10 minut , wyjmuję , podaję .

Porady

Czas pieczenia może być różny , tak jak różne mamy piekarniki , najlepiej wyczuć swój piekarnik :) Tak przygotowane pałki podaję z ryżem ugotowanym na sypko ale smakują wybornie także z ziemniakami z wody :) Jest to danie dość ostre , nie wskazane dla dzieci , jeśli one też będą jadły , pomińmy papryczkę chili :)

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Pałki z kurczaka Jogurt naturalny Papryka chili

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować