Pleśniak z bananami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Poukładać obrane i pokrojone banany w plasterkach.
2.beza-Ubić białka ze szczyptą soli, potem cukrem.
Do białek przesiać kisiel i wymieszać.
Bezę wyłożyć na banany.
3.Na górę pokruszyć ostatnie ciasto.
4.Piec 45-50 min.w 175*.
5.Po ostygnięciu oprószyć cukrem pudrem.
6.ciasto- Zmiksować żółtka z cukrem i tłuszczem.
Przesiać mąkę, z proszkiem i zmiksować na kruszonkę.
Podzielić na 4 części.
Dwie części ciasta zagnieść i wyłożyć na blaszkę 25x42. (z papierem do pieczenia).Można rozwałkować, ja uklepuję.
Do trzeciej części,dodać kakao i rozkruszyć. Czwartą pozostawić w formie kruszonki.
7.powidła-Na ciasto w blaszce, rozsmarować powidła.
Komentarze