Pleśniak Babuni

0 (0 ocen)

  • 2 godz. 30 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Średni

Pyszne,kolorowe ciasto o aromatycznych składnikach ,które ukoją twoje pragnienie czegoś słodkiego!

  • 2 godz. 30 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Średni

Składniki:

  • 25 dag margaryny
    3 szklanki mąki
    4 jajka
    1 szklanka cukru
    2 łyżki kakao
    1 łyżeczka proszku do pieczenia
    1 op. cukru waniliowego
    500 g dżemu
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Ciasta

Pleśniak babuni - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. 1.Z Mąki i proszku,margaryny,żółtkek,pół szklanki cukru,cukier waniliowy szybko rozrobić w jednolite ciasto i włożyć do lodówki na ok.1 godz.
  • 2. 2.Ciasto podzielić na 3 części i do jednej z nich wgnieść kakao.
  • 3. 3.Wysmarować tłuszczem tortownicę i włożyć do niej jasne ciasto po czym posmarować je dżemem.
  • 4. 4.Na tarce zetrzeć drugi jasny kawałek ciasta i wsypać na dżem.
  • 5. 5. ubić pianę z białek i połowy szklanki cukru i na pianę zetrzeć ciemną warstwę ciasta
  • 6. 6.Piec przez ok.40 minut w temperaturze 200 C
  • 7. 7.Po wyjęciu posypać cukrem pudrem

    Smacznego!!!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować