1.Masło utrzeć ze szczyptą soli, cukrem, wanilią i żółtkami na puszystą masę.
Ucierając dodawać stopniowo ser a na końcu rum i ulubiony zapach.
Masę podzielić na 2 części.
Do jednej dodać kakao.
Na podwójnym arkuszu folii aluminiowej rozłożyć prostokąt z herbatników 3 poziomo i 8 pionowo.
Na herbatnikach rozsmarować masę z kakao.
Znów lekko dociskając ułożyć warstwę z herbatników.
Na nie rozłożyć jasną masę.
Za pomocą folii złożyć całość tworząc domek/trójkąt/ dociskając za pomocą folii i wyrównując.
Schłodzić.
Wykonanie polewy:
Składniki na polewę wymieszać mątewką na jednolitą masę i podgrzewać do rozpuszczenia masła.
1 łyżkę żelatyny rozpuścić w 2 łyżkach wrzątku i dodać do masy dokładnie mieszając. przestudzić i polać domek.Udekorować wg. własnego uznania, np posypać kokosem lub płatkami migdałowymi.
Komentarze