Płaty śledziowe w panierce

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Szybkie danie zarówno na ciepło jak i na zimno

  • 30 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 6 płatów śledziowe solonych
    3 jajka
    Mąka
    Bułka tarta
    Olej lub oliwa
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Przekąski

Płaty śledziowe w panierce - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Płaty śledziowe moczymy kilka minut w wodzie. Osuszamy papierowym ręcznikiem. Obtaczamy w mące, moczymy w rozmąconym jajku i obtaczamy w bułce tartej. Smażymy na rumiano na rozgrzanym oleju lub oliwie.

Porady

Śledzie mogą być podane z ziemniakami i surówką jako postne danie obiadowe lub na zimno jako przekąska. Moczymy je dość krótko a przed smażeniem nie solimy. Możemy pominąć bułkę tartą w panierce i usmażyć w samym jajku.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować