Płaty śledziowe w panierce

  • wyświetlono: 304 |
  • dodany do książki kucharskiej: 1 |
  • polecenia: 0

Szybkie danie zarówno na ciepło jak i na zimno

20190925_154312
  • 6 porcje
  • 30min
  • Łatwy

Składniki

6 płatów śledziowe solonych
3 jajka
Mąka
Bułka tarta
Olej lub oliwa

Sposób przygotowania przepisu:

Płaty śledziowe w panierce

  • 1. Płaty śledziowe moczymy kilka minut w wodzie. Osuszamy papierowym ręcznikiem. Obtaczamy w mące, moczymy w rozmąconym jajku i obtaczamy w bułce tartej. Smażymy na rumiano na rozgrzanym oleju lub oliwie.

Porady

Śledzie mogą być podane z ziemniakami i surówką jako postne danie obiadowe lub na zimno jako przekąska. Moczymy je dość krótko a przed smażeniem nie solimy. Możemy pominąć bułkę tartą w panierce i usmażyć w samym jajku.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

Płaty śledziowe w panierce

Komentarze

Podobne przepisy

BOCZNIAKI SMAŻONE W PANIERCE Z BUŁKI TARTEJ

Dodane przez: Kasinkowe gotowanie

BOCZNIAKI SMAŻONE W PANIERCE Z BUŁKI TARTEJ

Miała być wiosna! Niestety spoglądając...

image-24g8hxp

Dodane przez: in-humility

SMAŻONY SER CAMEMBERT W PANIERCE (z dżemem...

Szybka i prosta przekąska przed...

Masełko śledziowe

Dodane przez: ewaeu

Masełko śledziowe

Przepis pochodzi z bardzo starego...

koreczki

Dodane przez: Kulinarna Chwila

Koreczki śledziowe

Ze śledzi można wyczarować prawdziwe...

Filety śledziowe musztardowo - korzenne

Dodane przez: Bożena1960

Filety śledziowe musztardowo - korzenne

Polecam bardzo smaczne śledzie...

Śledziowe roladki z chrupiącymi orzechami

Dodane przez: Ewelina Marcin

Śledziowe roladki z chrupiącymi orzechami

Sałatka śledziowa, w której wyrazisty...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE