Ziemniaki w panierce

0 (0 ocen)

  • 40 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Pyszne i chrupiące cząstki ziemniaków w panierce z bułki tartej zapieczone w piekarniku, urozmaicą wiele potraw mięsnych są proste w przygotowaniu i smakują podobnie jak z McDonald's. Świetnie smakują maczane w sosie.

  • 40 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 5 średnich ziemniaków
    szklanka bułki tartej
    6 łyżek oliwy z oliwek
    sól himalajska
    łyżeczka czosnku granulowanego
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Ziemniaki w panierce - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ziemniaki obrać, umyć i pokroić w ćwiartki. Wymieszać z oliwą, czosnkiem granulowanym oraz solą.
  • panierowanie ziemniaków 2. Następnie ziemniaki panierować w bułce tartej i układać na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.
  • 3. Ziemniaki piec w temp. 200 przez ok 35 minut.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Ziemniaki Warzywa

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować