REKLAMA

Cukinia w panierce czosnkowej

wyświetlono: 1281 | dodany do książki kucharskiej: 5 | polecenia: 0

Bardzo smaczny i lekki letni lub jesienny obiad. Cukinia jest delikatna i aromatyczna.

opublikowany: 20.08.2018
Udostępnij Pinterest
  • dla 3 osób
  • 20 min
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 duża cukinia lub kabaczek,
    5 ząbków czosnku
    2 jajka
    sól, pieprz i papryka słodka
    mąka
    bułka tarta.
    Olej do smażenia.
Ocena:

(średnia 4.5 z 142 głosów)

Sposób przygotowania:

Posiłek:

Sposób przygotowania:

  • cukinia 1. Cukinię myjemy, osuszamy i obieramy ze skórki. Kroimy na grube plastry ok 2 cm. Wydrążamy z każdego kółka gniazdo nasienne za pomocą kieliszka lub literatki. Układamy krążki na ręczniczku papierowym , solimy i pozostawiamy na 10 minut aby puściła cukinia sok. Następnie wycieramy z nadmiaru soku delikatnie ręczniczkiem krążki cukinii i przyprawiamy pieprzem i papryką.
  • cukinia 2. Czosnek obieramy ,przeciskamy przez praskę i dodajemy do jajka. Każdy krążek obtaczamy w mące, jajku ,i bułce tartej.
  • cukinia 3. Smażymy na sporej ilości oleju z obu stron na lekko rumiany kolor.
    Po usmażeniu układamy cukinię na ręczniku papierowym ,aby odsączyć nadmiar tłuszczu.
Dodaj do książki kucharskiej
Wyślij Udostępnij Podziel się Wyślij

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

Dodane przez: LucyG LucyG

Cukinia w panierce czosnkowej

Sezon cukiniowy w pełni wiec polecam moje danie cukinia z czosnkiem.

kategoria: Dania główne opublikowany: 21.07.2016 | wyświetlono: 490 Książki kucharskie: 7 | Polecenia: 0
Dodane przez: Julia98 Julia98

Cukinia smażona w panierce

Pyszny i szybki pomysł na lekki obiad lub kolację.

kategoria: Dania główne opublikowany: 10.07.2019 | wyświetlono: 532 Książki kucharskie: 0 | Polecenia: 0

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE