PLACKI Z CUKINII Z WĘDZONYM ŁOSOSIEM

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie
  • 60 min
  • Dla 9 osób
  • Łatwy

Pyszne lekkie placuszki, dodatek łososia wspaniale wzbogaca ich smak

  • 60 min
  • Dla 9 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 kg cukinii ( bez skóry, pestek)
    2 jajka
    sól
    pieprz świeżo mielony
    4 łyżki mąki
    dodatkowo:
    śmietana 18% lub jogurt naturalny
    20 dag łososia wędzonego
    świeży koperek
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Placki

Placki z cukinii z wędzonym łososiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cukinię ścieramy na tarce o dużych oczkach, odciskamy delikatnie nadmiar wody. Wbijamy do niej jajka, dodajemy mąkę, sól, świeżo zmielony pieprz. Na rozgrzany olej łyżką kładziemy masę, formując placuszki, smażymy na rumiano z obu stron. ( jeśli masa jest rzadka, wodnista, dodajemy więcej mąki).
    Po usmażeniu placuszki osączamy na papierowym ręczniku z nadmiaru tłuszczu.
    Gotowe placki podajemy z kwaśna śmietaną lub jogurtem, do tego plasterkami łososia i świeżym koperkiem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować