Placki z cukinii z czosnkiem i koperkiem

5 (1 ocen)

  • 30 min
  • Dla 1 osoby
  • Łatwy

Uwielbiam cukinię a placuszki są bardzo smaczne, cukinia czosnek i koperek to idealne połączenie smaków.

  • 30 min
  • Dla 1 osoby
  • Łatwy

Składniki:

  • Składniki na ok 7 sztuk
    1 młoda cukinia
    1 mała cebula posiekana
    1 ząbek czosnku zmiażdżonego
    1 jajko
    koperek posiekany 0,5 pęczka
    1-2 łyżki gęstej kwaśnej śmietany 18%
    2 łyżek mąki ziemniaczanej
    ok 3 łyżki mąki pszennej
    sól, pieprz
Wystaw ocenę:

5 (1 ocen)

Zobacz również:

Placki

Placki z cukinii z czosnkiem i koperkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cukinię zetrzeć razem ze skórką na gr. oczkach. Lekko posolić i odstawić na kilka minut, aby odciekł nadmiar płynu. Do masy z cukinii dodać cebulę, czosnek, jajko, śmietanę, koperek, przyprawy i tyle mąki, aby masa była zwarta. Usmażyć placuszki osączając je na ręczniku papierowym. Podać z sosem czosnkowym lub kleksem kwaśnej śmietany, posypać koperkiem lub szczypiorkiem. Pyszne
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Cukinia Czosnek Koper

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Dla dzieci Smażenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować