Placki twarogowo - budyniowe z truskawkami

5 (1 ocen)

  • 40 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Idealne, aby rozkoszować się truskawkami.

  • 40 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 kostka twarogu (275 g)
    1 opakowanie cukru waniliowego
    1 opakowanie budyniu waniliowego
    1 łyżeczka proszku do pieczenia
    2 jajka
    1 szczypta soli
    50 ml mleka
    2 łyżki mąki
    1 łyżka cukru lub ksylitolu
    400 g truskawek
    opcjonalnie 2 łyżki śmietany 18%
    opcjonalnie 2 łyżki zmielonych orzechów
Wystaw ocenę:

5 (1 ocen)

Zobacz również:

Placki

Placki twarogowo - budyniowe z truskawkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Do miski włożyć kostkę twarogu, dodać jajka, mleko i sól. Dokładnie utrzeć mikserem. Do masy dodać budyń, mąkę, proszek do pieczenia, i cukier waniliowy oraz opcjonalnie zmielone orzechy.
    Truskawki umyć i pokroić na drobne kawałki, zasypać cukrem, wymieszać. Można dodać opcjonalnie śmietanę.
    Na rozgrzanej patelni smażyć małe placuszki na oleju.
    Podawać placki z truskawkami.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Budyń Truskawki Twaróg

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Wegetariańska

Podobne przepisy

To może cię zainteresować