Placki bananowe

5 (179 ocen)

Opublikowany w Magazynie
  • 20 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Takie placki możemy podać na śniadanie lub na deser po obiedzie. Smakują pysznie, są puszyste.

  • 20 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • o 2 jajka,
    o ½ szklanki mleka,
    o 1 i ¾ szklanki mąki,
    o 1 łyżeczka proszku do pieczenia,
    o 1 łyżka oleju,
    o 1 banan,
    o 2 łyżki cukru,
    o ½ łyżeczki cynamonu,
Wystaw ocenę:

5 (179 ocen)

Zobacz również:

Placki Naleśniki

Placki bananowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Banana rozgnieć widelcem na puree. Dodaj pozostałe składniki i zmiksuj na gładko. Rozgrzej patelnię z odrobiną oleju. Nakładaj po łyżce ciasta i smaż placuszki z obu stron na rumiano (około 2 minuty z każdej strony).
    Placki podawaj same lub z ulubioną konfiturą.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Banany

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Śniadanie Kolacja

Podobne przepisy

To może cię zainteresować