Pizza z warzywami

0 (0 ocen)

  • 40 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Pizza z warzywami, ale bez wędliny. Zrobiona na gotowym spodzie. Prosta w wykonaniu i bardzo smaczna. Polecam.

  • 40 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 spód do pizzy
    3 łyżki cieciorki
    3 plastry żółtego sera
    4 pomidorki koktajlowe
    1/4 papryki żółtej
    1/2 średniej cebuli
    1 łyżka ketchupu
    1 łyżka groszku konserwowego
    łyżka pokrojonego szczypiorku
    sól
    pieprz
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Pizza

Pizza z warzywami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cieciorkę odsączamy z zalewy. Cebule obieramy i kroimy w półplasterki i rozdzielamy. Paprykę myjemy i osuszamy papierowym ręcznikiem, kroimy w kosteczkę. Żółty ser kroimy na drobno.
    Groszek odsączamy z zalewy. Pomidorki kroimy na mniejsze części i usuwamy pestki. Gotowy spód smarujemy ketchupem i posypujemy połową pokrojonego sera. Układamy cieciorkę, cebulę, paprykę, pomidorki, resztę pokrojonego sera, groszek konserwowy.
    Posypujemy solą i pieprzem. Wstawiamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy w temperaturze 180 stopni przez około 25 minut. Upieczoną pizzę posypujemy pokrojonym szczypiorkiem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować