Pizza z zielonymi warzywami

0 (0 ocen)

  • 60 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Zapraszam na smaczną wegetariańską pizzę w kolorze zielonym. Brokuł, brukselka, zielony ogórek i chrupiące ciasto to super połączenie. Polecam.

  • 60 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 szkl mąki pszennej
    1 czubata łyżeczka suchych drożdży
    1 łyżka oleju
    duża szczypta soli
    5 dużych łyżek ciepłej wody
    1/3 brokuła
    4 brukselki
    1/4 zielonego ogórka
    2 solidne garście tartego żółtego sera
    2 łyżki ketchupu
    sól do smaku
    pieprz do smaku
    zioła prowansalskie do smaku
    czosnek granulowany do smaku
    blaszka piekarnikowa
    papier do pieczenia
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Tarty Ketchupy Pizza

Pizza z zielonymi warzywami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Do miski wkładamy składniki na ciasto i szybko zagniatamy. Przykrywamy miskę ściereczką i odstawiamy do wyrośnięcia. W międzyczasie brokuł i brukselkę gotujemy w osolonej wodzie przez około 5 minut. Przekładamy na cedzak i odsączamy z wody. Ogórek myjemy i kroimy w kostkę.
    Ciasto przekładamy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia i delikatne rozciągamy. Smarujemy ketchupem i posypujemy serem oraz przyprawami. Układamy na środku pokrojoną brukselkę, a wokół różyczki brokuła. Posypujemy pokrojonym ogórkiem, serem i przyprawami.
    Wstawiamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy w temperaturze 200 stopni przez około 20 minut.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Pieczenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować