Rumiana pizza z warzywami

0 (0 ocen)

  • 20 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Pizzę, to domownicy zawsze i o każdej porze dnia z chęcią zjedzą, aż byłam zaskoczona, że taką z warzywami też:) Szybka w wykonaniu, domowa i bardzo smaczna.

  • 20 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1,5 szklanki mąki pszennej
    ok. 1/2 szklanki ciepłej wody
    2 szczypty cukru
    2 dag. drożdży
    3 łyżki oleju
    szczypta soli
    6 łyżek Passaty-przecieru pomidorowego z ziołami
    1 ogórek gruntowy
    1 pomidor
    1/2 papryki
    10 dag. sera żółtego
    listki bazylii
    1 łyżka czubrycy zielonej
    Dodatkowo:
    blaszka do pizzy posmarowana olejem
    1 łyżka oleju
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Pizza

Rumiana pizza z warzywami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • jk 1. Drożdże mieszam z cukrem, wodą i 3 łyżkami mąki, pozostawiam na 15 minut do wyrośnięcia. Do pozostałej mąki dodaję wyrośnięty rozczyn, sól, olej, zagniatam ciasto, do momentu aż zacznie odstawać od ręki. Ciasto smaruje odrobiną oleju pozostawiam na stolnicy do wyrośnięcia na ok. 15 minut.
  • jk 2. Ciasto jeszcze raz zagniatam, formuje rękoma posmarowanymi olejem okrągły placek i układam na blaszce. Ciasto smaruje przecierem, przecier posypuję startym na dużych oczkach serem, na serze układam pokrojone warzywa. Całość posypuję czubrycą, pozostawiam pizzę do wyrośnięcia ok. 10 minut, piekę ok. 20 minut na rumiano w piekarniku nagrzanym do 200 stopni. Jeszcze ciepłą posypuję listkami bazylii, podaję.

Porady

Do tak przygotowanej pizzy możemy podać ulubione sosy, chociaż ja jadam samą-też jest smaczna.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Warzywa

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować