Ciasto na pizzę bez wyrastania - najszybsze, najlepsze

3.74 (1169 ocen)

  • 60 min
  • Dla 4 osób

Odkąd odkryłam ten przepis korzystam wyłącznie z niego. Ciasto na pizzę bez wyrastania wydało mi się zbyt idealne by było prawdziwe... a jednak!:)

  • 60 min
  • Dla 4 osób

Składniki:

  • 1 i 1/2 szklanki mąki
    1/2 szklanka ciepłego mleka
    25g świeżych drożdży
    2 łyżki oleju
    1/2 łyżeczki cukru
    1/2 łyżeczka soli
Wystaw ocenę:

3.74 (1169 ocen)

Zobacz również:

Pizza

Ciasto na pizzę bez wyrastania - najszybsze, najlepsze - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mąkę mieszamy w misce z cukrem i solą, dodajemy olej. Drożdże rozpuszczamy w ciepłym (nie gorącym!) mleku. Wlewamy do miski. Wyrabiamy do uzyskania gładkiego ciasta
  • 2. Ciasto wałkujemy i przekładamy na blaszkę z wyposażenia piekarnika nasmarowaną olejem lub formujemy kształt klasycznej pizzy zawijając brzegi.
  • 3. Na ciasto układamy ulubione składniki. Pieczemy w temperaturze 210 stopni przez około 15 minut.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Mąka

Notka redakcyjna

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad Kolacja

Podobne przepisy

To może cię zainteresować